Störst är inte alltid bäst – bo på mikrohotell!

By Emelie Zander,

 

Det är dags att hänga med trenden av minimalism och tiny house, och upptäcka små hotell för maximal komfort.

Praktiska, ekonomiska eller ovanliga – dessa boenden i miniatyr och de mycket små rummen kommer att överraska dig. Du får troligen dela badrum, men denna ovanliga upplevelse är mödan värd.

För i slutändan verkar det som om allt som är litet är sött. Prova och se själv.

 


Kapselhotel

De första kapselhotellen dök upp under 70-talet i Japan för att affärsfolk skulle kunna hitta ett prisvärt boende efter en lång arbetsdag.

I dag är det ett koncept som tilltalar många och som ger turister tillgång till bekvämlighet till ett mycket lägre pris än andra hotell.

 


Yotel | Schiphol Airport, Nederländerna


Missade du ditt anslutningsflyg på Schiphol i Nederländerna?

Ta det lugnt. Yotel är din räddning! I detta bekväma, lilla rum kommer du att känna dig lika bekväm som på ett hotell med fyra stjärnor.

Precis vad som behövs för att vila ut inför nästa flyg.

Se på trivago

 


The Pod | Singapore


Kan ett kapselhotell betraktas som ett lyxhotell? Gör du ett stopp på The Pod kommer du att få det bekräftat.

Modern utformning, förvaringsutrymme och mycket bekväm madrass. Inget har förbisetts i detta lilla rum som har plats för en eller två personer.

Se på trivago

 


Nine Hours | Kyoto, Japan


Nine Hours Hotel tillhör den nya generationen av kapselhotell i Japan.

Rummet har en praktisk design och mäter 1,10×2,20 meter. Här kan du tillbringa en nio timmar lång natt i en miljö som påminner om en science fiction-film.

Perfekt för en kortare vistelse (mycket kort om du lider av klaustrofobi).

Se på trivago

 


Sleepbox | Moskva, Ryssland


Om du gör ett uppehåll i Moskva får du inte missa Sleepbox på endast fyra kvadratmeter. Låt dig inte skrämmas av storleken, rummet är ombonat, erbjuder gratis wifi-anslutning och hotellet ligger perfekt till mitt i staden.

Se på trivago

 


Unika boenden i litet format

Tror du att du har sett allt gällande rum i litet format? Förbered dig på en överraskning med dessa boenden som tagit på sig utmaningen att vara originella och ha alla bekvämligheter på en liten yta.

 


The Jane | New York, USA


När du tillbringar en natt på The Jane i New York kommer såväl rummet som priset att vara litet! En klar fördel när du ska leta boende i New York.

Hotellet byggdes 1906 och var först avsett för sjömän, men tog även emot överlevande från Titanic.

Se på trivago

 


Treehotel | Harads, Sverige


Du kommer nog att känna dig liten när du upptäcker Mirror Cube i Treehotel. Upphängd i träden utgör denna kub en kontrast med den omgivande naturens skönhet, som reflekteras i dess speglar.

Tack vare en väl genomtänkt inredning har detta rum kvaliteter som liknar dem förknippade med ett stort rum.

Se på trivago

 


Tubohotel | Tepoztlán, Mexiko


Vågar du sova i ett betongrör? Om du gillar äventyr och är eko-vänlig bör du bege dig till Mexiko och upptäcka Tubohotel där du kan tillbringa en mycket spännande natt i ett cylinderformat rum.

En säng, en möbel och lite dov belysning är det enda som krävs för att vara lycklig.

Se på trivago

 


Vandrarhem i miniatyrversion

Ibland kan det vara en rejäl utmaning att hitta ett vandrarhem som är både unikt och med priser som passar hela kompisgänget.

Oavsett du bilar genom Kroatien eller har bestämt dig för att festa i Tyskland är det slut med stora sovsalar. Nu är det små rum som gäller.

 


BaseCamp | Bonn, Tyskland


Har du någonsin sovit i en husvagn? Det är det unika konceptet för BaseCamp Hostel där du kommer att tillbringa en oförglömlig natt. Du får känna på stämningen på en camping men med intimiteten av ett litet rum.

Du kan välja bland ungefär 15 olika husvagnsteman, bland annat hippie-koncept eller städat brittiskt, så det finns något för alla smaker.

Se på trivago

 


Goli & Bosi | Split, Kroatien


Har du sovit i en spartanskt inredd sovsal på ett vandrarhem och lovat dig själv att aldrig göra om det?

Goli & Bosi erbjuder en modern och minimalistisk design med en imponerande utsikt över gamla stan i Split, och kommer garanterat att få dig att ändra inställning.

Se på trivago